Θεσσαλονίκη: Νέα επίθεση από αγέλη σκυλιών στα Κωνσταντινουπολίτικα

Μετά τον θάνατο του 65χρονου από αγέλη στο Ελαιόρεμα, καταγράφονται νέα περιστατικά σε Κρυονέρι και Κωνσταντινουπολίτικα. Οι κινήσεις των δήμων

178

Τις έντονες διαμαρτυρίες και την ανησυχία τους για αγέλες αδέσποτων ζώων, που επιτίθενται σε κατοίκους και περαστικούς σε γειτονικές περιοχές από το Πανόραμα και την Πυλαία, όπου έχασε τη ζωή του ένας 65χρονος συμπολίτης από μια τέτοια επίθεση, εκφράζουν κάτοικοι των Κωνσταντινουπολίτικων.

Μάλιστα, σχετικές φωτογραφίες αγέλης, την οποία χαρακτηρίζουν επικίνδυνη και καταγγέλλουν επιθέσεις της, έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη σελίδα του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Πυλαίας Θεσσαλονίκης σε χθεσινή ανάρτηση αναφέρεται: «Προχθές έχασε τη μάχη για τη ζωή ένας άνθρωπος από δάγκωμα σκύλου στο Ελαιόρεμα, λίγο πιο κάτω από εμάς.

Σήμερα είχαμε ένα νέο δάγκωμα(σσ το απόγευμα της Κυριακής) σε 22άχρονο στο Σέιχ Σου. Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου, πριν λίγο ένας ηλικιωμένος έτρεχε να σωθεί κυνηγημένος από τη αγέλη που βλέπετε. Η ίδια αγέλη στις 6.30 το πρωί κυνήγησε συγκάτοικό μας σε όλη τη οδό Βισβίζη η οποία, όπως λέει, ευτυχώς ήταν μέσα στο αυτοκίνητό της. Εδώ και 20 μέρες (ίσως και περισσότερο) έχουμε ειδοποιήσει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη να κάνει κάτι με την αγέλη που βλέπετε και κάθε μέρα τρομοκρατεί περαστικούς στο Συνοικισμό μας. Δεν είμαστε ειδικοί, είμαστε φιλόζωοι -έχουμε ζώα στο σπίτι που δεν τα έχουμε εγκαταλείψει, αλλά σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή. Πρέπει άμεσα ο Δήμος να κάνει κάτι. Δεν μπορεί να περιμένουμε ένα νέο δάγκωμα για να παρέμβει. Ένα δάγκωμα με συνέπεια κίνδυνο ή απώλεια ανθρώπινης ζωής. Αύριο ας καλέσουμε στο 15195 ΟΛΟΙ όσοι γνωρίζουμε το θέμα για να ζητήσουμε παρέμβαση».

Την ανάρτηση ακολούθησαν πολλά σχόλια – καταγγελίες, όπου αναφέρονται διάφορες επιθέσεις, όπως η επίθεση αγέλης σε δύο 12χρονα παιδιά πριν από δυο εβδομάδες μπροστά στο τοπικό σούπερ μάρκετ, ενώ οι καταγγελίες για ανάλογες επιθέσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Πολίτες καταγγέλλουν επίσης ότι πιθανώς η αγέλη να μην είναι μία, αλλά περισσότερες και εκφράζουν τις ανησυχίες τους, παρά το γεγονός ότι όπως σημειώνουν πολλοί δίνουν νερό και τροφή στα αδέσποτα.

ΠΗΓΗ: Voria.gr