Σε ισόβια κάθειρξη δικάζονται μητέρα και πατριός για τη δολοφονία Πολύζου

73

Ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου η πολύκροτη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την δολοφονία του Κωστή Πολύζου στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κοζάνης.

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του άτυχου Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα Κοζάνης, κάθισαν η μητέρα του και ο πατριός του, όπου πρωτόδικα στο ΜΟΔ Καστοριάς κρίθηκαν ένοχοι με ισόβια ποινή κάθειρξης.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, όπως αναφέρει το kozanilife.gr, κατέθεσαν συνολικά 13 συνολικά μάρτυρες, μεταξύ αυτών οι 4 αστυνομικοί, ο κυνηγός που βρήκε τη σορό του άτυχου Κωστή σε κτήμα ιδιοκτησίας των κατηγορουμένων, καθώς και ο έμπορος αυτοκινήτων, που αγόρασε το αυτοκίνητο των κατηγορουμένων και συγγενείς της οικογένειας.

Βασικός μάρτυρας για την υπόθεση είναι ο αδερφός του άτυχου Κωστή Πολύζου, όπου έμεινε πιστός στην αρχική του κατάθεση, ότι εκείνο το βράδυ άκουσε ένα αυτοκίνητο και το γέλιο του Κωστή έξω από το σπίτι.
«Ήμασταν πολύ αγαπημένη και δεμένη οικογένεια και δεν καταλαβαίνω τον λόγο που ακούγονται όλα αυτά, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Από πλευράς της δικαστικής έδρας έγιναν καταιγιστικές ερωτήσεις στον αδερφό του, προκειμένου να διαμορφωθεί η καλύτερη και πιο αντικειμενική εικόνα για την υπόθεση.

Βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης στις προηγούμενες συνεδριάσεις ήταν η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη, της οποίας η κατάθεση διήρκησε περισσότερο από 3 ώρες, καθώς και ο επιστήθιος φίλος του Κωστή, ο Σπύρος Καλαμπούκας.

Χαρακτηριστικό της σημερινής δίκης ήταν, όταν ο κατηγορούμενος πατριός, την ώρα που εξεταζόταν ο θείος του Κωστή του απηύθυνε ερώτηση για το αν είχε προτείνει ποτέ στον Κωστή τα διπλάσια χρήματα για να αγοράσει το πατρικό του σπίτι, το οποίο πουλήθηκε από τον Κωστή πριν την εξαφάνιση του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι μάρτυρες οι οποίοι κατέθεσαν μέχρι στιγμής, έχουν μείνει στην αρχική τους κατάθεση που είχαν καταθέσει πρωτόδικα, ενώ η δίκη διεκόπη για τις 25 και 26 Φεβρουαρίου όπου και αναμένεται να ολοκληρωθεί, εκτός απροόπτου.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν οι επόμενες δύο συνεδριάσεις, με την ολοκλήρωση της εξέτασης των μαρτύρων, την απολογία των δύο κατηγορουμένων, της μητέρας και του πατριού, όπου αναμένεται να ολοκληρωθεί με την αγόρευση του Συνηγόρου υπεράσπισης και την πρόταση του Εισαγγελέα, για να εκδοθεί η τελική απόφαση του Εφετείου.

Πηγή: Μακεδονία