ΠΟΥ: Η πανδημία επιταχύνεται – Κρούσματα σχεδόν σε όλες τις χώρες του πλανήτη

Η διάδοση του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς με τον ΠΟΥ να κρούει το κώδωνα του κινδύνου

407

O επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους μαζί με άλλους ειδικούς παραχωρούν συνέντευξη Τύπου, ενημερώνοντας για την κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως με τον κοροναϊό.

Στη συνέντευξη Τύπου, έγιναν αναφορές και στα έκτακτα μέτρα που έχουν λάβει οι κυβερνήσεις όλων των χωρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΠΟΥ, έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 340.000 κρούσματα του COVID-19 σε όλο τον κόσμο, ενώ έχουν καταγραφεί και περισσότεροι από 14.700 θάνατοι.

Όπως σημείωσε ακόμη ο κ. Τέντρος, η εξάπλωση του κοροναϊού επιταχύνεται και σχεδόν σε κάθε χώρα του πλανήτη υπάρχει τουλάχιστον ένα κρούσμα.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του ΠΟΥ έκανε ειδική αναφορά και στη σημασία της προστασίας του νοσηλευτικού και του ιατρικού προσωπικού, καθώς αν αρρωστήσουν αυτοί οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν τη θεραπεία όλων των υπολοίπων, η κατάσταση θα επιδεινωθεί αρκετά.

Ταυτόχρονα, ο κ. Τέντρος, τόνισε πως η τηλεργασία και η καραντίνα στο σπίτι είναι αμυντικά μέτρα για την προστασία από την πανδημία, όμως «εμείς πρέπει να περάσουμε στην επίθεση», ενώ το να μιλάμε για φάρμακα που μπορούν να θεραπεύσουν τον ιό, αλλά χωρίς να έχουμε αποδείξεις για τη χρήση τους, καλλιεργούμε ψεύτικες ελπίδες.

Τέλος, ο επικεφαλής του ΠΟΥ ανακοίνωσε πως θα απευθυνθεί στους ηγέτες του G20 αυτή την εβδομάδα και θα ζητήσει τη διεθνή τους συνεργασία για τη μαζική παραγωγή εξοπλισμού για την ατομική προστασία.