Μένουμε σπίτι. Μοναδική δράση από παιδιά δημοτικού στο ίντερνετ!

863

Τα παιδιά μας έβαλαν τα γυαλιά!
Οι μαθητές της Γ’τάξης του 106ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης, ξεκίνησαν μια υπέροχη δράση! Στόχος, να μεταδώσουν με όλα τα χρώματα, το μήνυμα ζωής, έναντι του φονικού Κορωνοϊού. Μένουμε σπίτι! Μένω σπίτι!Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα για το πως μπορεί να περάσει ευχάριστα η ώρα και κατέληξαν σε ένα υπέροχο ντόμινο ελπίδας για το μέλλον!
 
Επιστρατεύτηκαν παλιά σεντόνια πετσέτες και πανιά, πολλές μπογιές και μαρκαδόροι και να το αποτέλεσμα! Τα πανό, το ένα μετά το άλλο τοποθετήθηκαν στα μπαλκόνια με το μοναδικό ελπιδοφόρο μήνυμα ότι ο φονικός κορωνοϊός θα νικηθεί!
Η κυρία Σάντυ, μητέρα ενός κοριτσιού από την ομάδα των μαθητών, μας λέει:

Αναζητούσαμε τη σημαία για την 25η Μαρτίου. Μαζί με τη σημαία βρήκα ένα παλιό σεντόνι και παράλληλα το βλέμμα μου πέφτει στη μικρή που ζωγράφιζε.

Της λέω :Όλη τη μέρα ζωγραφίζεις, θέλεις να ζωγραφίσεις κι αυτό το πανί;
Και μου λέει: τι να ζωγραφίσω;
Κάτι επίκαιρο της λέω. Έπαιζε και η διαφήμιση συνέχεια με το “Μένουμε σπίτι”. Και ξαφνικά μου λέει: το βρήκα! Έτσι το έφτιαξε! Το πανό έχει μπει δίπλα στη σημαία στο μπαλκόνι”.

Ακολούθησε η επικοινωνία μέσω ίντερνετ των παιδιών για να προκύψουν και άλλα πανό και να γεμίσει η γειτονιά! Στη συνέχεια προέκυψαν και πανό από τον Έβρο αλλά και τη Βέροια, την Αθήνα και διάφορες περιοχές της χώρας.

“Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν τόσο με την ιδέα που ξέχασαν τον περιορισμό τους μέσα στο σπίτι”, μας λέει η κυρία Ειρήνη, μητέρα ενός άλλου κοριτσιού.

“Δημιουργήσαμε και μια σελίδα στο Facebook, ώστε μέσα από αυτήν να ενθαρρύνουμε και άλλα παιδιά μικρότερα ή και μεγαλύτερα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να μας ακολουθήσουν σε αυτήν τη δράση. Σκεφτήκαμε ότι πέρα από αυτό το δρώμενο, ως ομάδα, θα μπορούσαμε να βρούμε κι άλλους τρόπους για να απασχολήσουμε τα παιδιά, διατηρώντας έστω κι από μακριά το στοιχείο της ομαδικότητας. Έχουμε δημιουργήσει και ένα κανάλι στο ίντερνετ όπου μπορούν συγκεκριμένες ώρες της ημέρας να μπαίνουν και να επικοινωνούν.”

Το παράδειγμά τους ήδη ακολουθούν παιδιά σε όλη την Ελλάδα, ενώ στη σελίδα τους στο Facebook Μένω σπίτι μας ενημερώνουν για την επόμενη δράση τους, μέσα από το σπίτι!