«Κόλλησε» κορονοιό και το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

90

Όπως και οι περισσότερες εκδηλώσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έτσι και το Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, που επρόκειτο να διεξαχθεί από την ερχόμενη Πέμπτη 5 ως τις 15 Μαρτίου, αναβάλλεται.
Η διοίκηση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αποφάσισε να μεταθέσει για τον ερχόμενο Μάιο με Ιούνιο την 22η διοργάνωση, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοιού και των μέτρων για τον περιορισμό των εκδηλώσεων που λαμβάνονται σε όλη τη χώρα.
Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της Διοίκησης, ένα σημαντικό μέρος των δράσεων της Αγοράς, του αναπτυξιακού τμήματος του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, ώστε οι διαπιστευμένοι επαγγελματίες από όλο τον κόσμο να δουν και να αξιολογήσουν τα ελληνικά ντοκιμαντέρ, προκειμένου να τα συμπεριλάβουν στα μελλοντικά τους χρηματοδοτικά και φεστιβαλικά προγράμματα.
Επιπλέον, η δράση Docs in Progress (Ντοκιμαντέρ σε εξέλιξη), θα πραγματοποιηθεί online και έτσι η βράβευση και απόδοση των χρηματικών επάθλων θα ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις.