Ένταση ανάμεσα σε δυνάμεις ΜΑΤ και μέλη της παράταξης ΠΑΜΕ

71

Ένταση ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και μέλη του ΠΑΜΕ σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης, στη Θεσσαλονίκη.

Τα μέλη του οργάνου είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία τράπεζας, στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου για την αποτροπή του πλειστηριασμού και, όπως καταγγέλλουν, όταν ζήτησαν συνάντηση με τον προϊστάμενο του δικαστικού τμήματος δέχθηκαν την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το 902.gr, η αστυνομία χτύπησε και έριξε χημικά στα μέλη του ΠΑΜΕ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας συνταξιούχος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γιάννης Κουρμούλης, μέλος της επιτροπής κατά των πλειστηριασμών και του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης, στο 902.gr, η τράπεζα βγάζει σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία αυτοαπασχολούμενου άνεργου από το 2011, στο οποίο διαμένει με τη μητέρα του που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, παλεύοντας ουσιαστικά για τη ζωή της. Το ακίνητο που εκπλειστηριάζεται είναι το μοναδικό τους σπίτι. Το χρέος προέρχεται από δάνεια στο οποία δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν τα χρόνια της κρίσης. Η τράπεζα προχωράει στον πλειστηριασμό παρά το γεγονός ότι έχει δεχτεί αίτημα από τους δανειολήπτες για διευθέτηση του χρέους.

Πηγή: Μακεδονία