Εγκυμονούσα και καρκινοπαθής από Καστοριά κατήγγειλαν ότι δεν τους δέχονται τα νοσοκομεία!

79

Σοβαρή καταγγελία από έγκυο γυναίκα στο kastoriafm.

Νεαρή γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη φέρεται να κατήγγειλε στο ραδιόφωνο ότι δεν τη δέχεται κανέναν νοσοκομείο της περιοχής.

Η 27χρονη απευθύνθηκε στο νοσοκομείο Γρεβενών όπου έκλεισε ραντεβού. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας ο γιατρός δεν μπορούσε να την εξετάσει καθώς δεν είχε προχωρήσει σε συγκεκριμένη εξέταση.

”Με το που άκουσαν ότι είμαι απο Καστοριά, έφυγαν στο τέλος του διαδρόμου λες και ήμουν καμία λεπρή”, φέρεται να είπε η κοπέλα, αναφερόμενη σε γυναίκες στο διάδρομο του νοσοκομείου που απομακρύνθηκαν μόλις άκουσαν ότι είναι από την Καστοριά.

Η ίδια φέρεται να είπε στο ραδιόφωνο ότι απέφυγε να καλέσει το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, καθώς άλλη έγκυος κοπέλα την ενημέρωσε ότι:

”Μόλις είπα ότι είμαι απο Καστοριά ένιωσα λες και είμαστε λεπροί.Βρήκαν δικαιολογία για να μην με δεχτούν, μην μπεις καν στον κόπο να πας ή να πάρεις τηλέφωνο”.

Το ίδιο ραδιόφωνο αναδεικνύει και μια ακόμη περίπτωση μια άλλη περίπτωση γυναίκας καρκινοπαθούς, επίσης από την Καστοριά.

Στη σελίδα του ο ραδιοφωνικός σταθμός επισημαίνει:
«Η κυρία μας κατήγγειλε ότι επικοινώνησαν μαζί της από το Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποιεί τις θεραπείες της. Την ενημέρωσαν ότι λόγω των τελευταίων εξελίξεων με τον Κορωναϊό και την επικινδυνότητα στην Καστοριά η προγραμματισμένη θεραπεία της μεταφέρθηκε 20 μέρες μετά.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση στο νοσοκομείο της Καστοριάς, είναι δραματική, λόγω έλλειψης προσωπικού είτε για άδειες ειδικού σκοπού, είτε για καραντίνα μετά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Το νοσοκομείο Καστοριάς αν και δεν ανήκει στα κέντρα αναφοράς για τον κορωνοϊό, είναι ένα από τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας που έχει πληγεί περισσότερο. Ένας εργαζόμενος σε αυτό έχει χάσει τη ζωή του, ενώ μέχρι στιγμής υπάρχουν πάνω από 10 εξακριβωμένα κρούσματα γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων του νοσοκομείου, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Δημήτρης Κουσουρής.

 

*Ο City International μεταφέρει την είδηση με κάθε επιφύλαξη, καθώς δεν γνωρίζει επακριβώς τα ακριβή δεδομένα των καταγγελιών των πολιτών, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν δημοσιευτεί, στο πλαίσιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.