Διαψεύδει ο δήμαρχος Ορεστιάδας πληροφορίες για εκκένωση στις Καστανιές. Δύσκολη νύχτα στον Έβρο.

3268

Δύσκολη θα είναι η σημερινή νύχτα για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας, που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα του Έβρου, ώστε να απωθήσουν τους μετανάστες.
Ο δήμαρχος Ορεστιάδας διέψευσε μέσω facebook τις πληροφορίες ότι υπάρχει απόφαση εκκένωσης του χωριού.

Οι τελευταίες εικόνες από την περιοχή δείχνουν μεταφορά των μεταναστών με τουρκικά στρατιωτικά οχήματα, ενώ υπάρχει πληροφορία, ότι ο τουρκικός στρατός έχει ενισχύσει μετανάστες με χημικά και τους έχει εφοδιάσει με αντιασφυξιογόνες μάσκες.
Ο ΣΚΑΙ μετέδωσε ότι σύμφωνα με κορυφαία κυβερνητική πηγή, υπάρχουν στοιχεία πως οι τουρκικές αρχές έχουν ανοίξει τις τελευταίες ώρες κλειστά κέντρα κράτησης όπου βρίσκονται πρόσφυγες και μετανάστες με παραβατική συμπεριφορά και τους μεταφέρουν στα σύνορα με την Ελλάδα.
Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός, αναφορικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, πριν λίγο προχώρησε σε δραματική δήλωση:
«Οι Ενοπλες Δυνάμεις και η ελληνική συνοριοφυλακή δίνουν την μάχη τους. Ένας ακήρυχτος πόλεμος με όπλο παράνομους μετανάστες, Προσευχόμεθα για όλους εκείνους που δεν είναι λίγοι, που δίνουν τη μάχη υπερασπιζόμενοι την πατρίδα και την αξιοπρέπεια του λαού μας. Η τοπική κοινωνία σύσσωμη συμπαρίσταται  σε όσους υπερασπίζονται τα σύνορα μας».
Οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες κάνουν συνεχείς εφόδους επιχειρώντας να περάσουν στην Ελλάδα, εκτοξεύοντας μάλιστα πέτρες και φλεγόμενα ξύλα.
Οι ελληνικές αρχές με χρήση χημικών και δακρυγόνων έχουν καταφέρει να αποτρέψουν περισσότερες από 4.000 παράνομες εισόδους στην Ελλάδα.
Σήμερα, οι αρχές προχώρησαν σε 70 συλλήψεις, ενώ άλλες 66 συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ενισχύει τις περιπολίες στα θαλάσσια σύνορα με τη γείτονα, καθώς αναμένεται τούρκοι δουλέμποροι εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση στον Έβρο, να επιχειρήσουν να ενισχύσουν την μεταφορά μεταναστών από τη θάλασσα.