Δεκατρείς πρωτόγνωρες εικόνες από όλο τον πλανήτη αποτυπώνουν το «τέλος» των ανθρώπινων επαφών

Συγκλονιστικές φωτογραφίες που «αιχμαλωτίζουν» το τρομακτικό μέγεθος της κοινωνικής απόστασης στην εποχή του κορονοϊού

421

Η κοινωνική απομάκρυνση ακούγεται σχήμα οξύμωρο σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, όπου το περπάτημα χέρι-χέρι με φίλους, ο εγκάρδιος χαιρετισμός στους γείτονες με σταυρωτά φιλιά και το χάιδεμα των μικρών παιδιών στο κεφάλι είναι μέρος της εκδηλωτικής μας κουλτούρας.

Αλλά ο κορονοϊός ήρθε για να επαναπροσδιορίσει βίαια και ραγδαία την έννοια του σεβασμού του προσωπικού χώρου, όχι μόνο για τους Ελληνες και τους Ιταλούς αλλά για ολόκληρο τον πλανήτη.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι πολύ δυνατότερες από οποιαδήποτε λέξη μπορεί να περιγράψει την κατάσταση που βιώνουμε, με το προσωρινό (;) τέλος των ανθρώπινων επαφών.

ASSOCIATED PRESS
Πάστορες με προστατευτικές μάσκες προσεύχονται στη Νότια Κορέα, σε απόσταση ασφαλείας ο ένας από τον άλλον.

ASSOCIATED PRESS
Οι άνθρωποι – όπως και οι σκιές – σε απόσταση μεταξύ τους, περιμένοντας στην ουρά του ταχυδρομείου, στην πόλη Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας.

ASSOCIATED PRESS
Στη Νέα Υόρκη έχουν τοποθετηθεί σιδερένια κιγκλιδώματα για να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, στην αναμονή για την είσοδο στο σούπερ μάρκετ.

ASSOCIATED PRESS
Υπό κανονικές συνθήκες η αίθουσα όπου πραγματοποιεί τις συνεντέξεις Τύπου η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, είναι ασφυκτικά γεμάτη από δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία. Πλέον, η είσοδος επιτρέπεται σε ελάχιστους.

ASSOCIATED PRESS
Γειτόνισσες στη Ρώμη τα λένε από μακριά. Δεν τολμούν να πλησιάσουν η μία την άλλη.

ASSOCIATED PRESS
Μπουένος Άιρες, Αργεντινή: Ταμίας σε σούπερ μάρκετ στέκεται πίσω από μια αυτοσχέδια πλαστική κουρτίνα και προσπαθεί να εξυπηρετήσει τους πελάτες.

ASSOCIATED PRESS
Τοπικές εκλογές εν μέσω πανδημίας στο Παρίσι.

ASSOCIATED PRESS
Στις άλλοτε πολύβουες Βρυξέλλες, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της Ευρώπης, ο κόσμος στους δρόμους είναι μετρημένος στα δάκτυλα και σίγουρα όχι ο ένας «πάνω» στον άλλον, ως συνήθως.

ASSOCIATED PRESS
Μανίλα, Φιλιππίνες: Ενας νεαρός περιμένει στην ουρά για το σούπερ μάρκετ. Εκτός από τον Ιησού, που έχει τατουάζ στο πόδι του, ευελπιστεί ότι και η απόσταση από τους γύρω του να τον σώσει.

ASSOCIATED PRESS
Νεαρός διανομέας στη Νέα Υόρκη αφήνει τον πακέτο με την παραγγελία στο κατώφλι της ηλικιωμένης παραλήπτριας, όχι στα χέρια της.

ASSOCIATED PRESS
Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ασπεν των ΗΠΑ εκ του σύνεγγης αλλά από… απόσταση.

PATRICK SMITH VIA GETTY IMAGES
Βαλτιμόρη, ΗΠΑ: Συνέντευξη σε αθλήτρια του λακρός. Ο δημοσιογράφος δεν πλησιάζει την συνεντευξιαζόμενη ούτε τον εικονολήπτη.

INSTAGRAM/HEIDI KLUM
Το μοντέλο Χάιντι Κλούμ φιλάει τον σύζυγό της μέσα από ένα τζάμι. Αφμότεροι έχουν συμπτώματα κορονοϊού και βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων.