Ανοίγουν το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες

Οι υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο, οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση να ανοίξει τις οργανωμένες παραλίες

153

Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει το Σαββατοκύριακο τις οργανωμένες παραλίες, μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Στόχος της κυβέρνησης είναι οι πολίτες που θα θελήσουν να πάνε στη θάλασσα για μπάνιο να βρεθούν «συντεταγμένα» και «προστατευμένα» στις παραλίες και να μη συγχρωτίζονται όλοι.

Στην απόφαση αυτή έπαιξε σημαντικό ρόλο ότι το Σαββατοκύριακο θα επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, γεγονός που σημαίνει πως αρκετοί πολίτες θα επισκεφθούν τις πλαζ.

Το μεσημέρι αναμένεται να ενημερωθούν οι δήμαρχοι των περιοχών που υπάρχουν οργανωμένες παραλίες, για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λάβουν ως διαχειριστές των πλαζ προκειμένου να υποδεχθούν με ασφάλεια τους λουόμενους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι παραλίες θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες και αποστάσεις μεταξύ των λουομένων, ενώ στα beach μπαρ δεν θα παίζει μουσική και θα επιτρέπεται μόνο το take away.